wróc do listy wiadomości

Zaproszenie - Produkt lokalny szansą na rozwój przedsiębiorczości.

2016-04-18 13:02:02

Stowarzyszenie „Gościniec 4 Żywiołów” oraz Stowarzyszenie Dolina Karpia serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych współpracą rolników, agroturystów, mikro przedsiębiorców oraz wszystkie osoby, które chciałyby rozpocząć lub rozwinąć uprawy owoców, jarzyn oraz ich przetwórstwo na bezpłatne spotkanie informacyjne

„Produkt lokalny szansą na rozwój przedsiębiorczości lokalnej Gościńca 4 żywiołów” które odbędzie się 25 kwietnia 2016 r. o godz. 16:00 w biurze Stowarzyszenia Dolina Karpia, Rynek 2 w Zatorze

 

 

Z A P R O S Z E N I E

Szanowni Państwo!

Stowarzyszenie „Gościniec 4 Żywiołów” oraz Stowarzyszenie Dolina Karpia serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych współpracą rolników, agroturystów, mikro przedsiębiorców oraz wszystkie osoby, które chciałyby rozpocząć lub rozwinąć uprawy owoców, jarzyn oraz ich przetwórstwo na bezpłatne spotkanie informacyjne

 

„Produkt lokalny szansą na rozwój przedsiębiorczości lokalnej Gościńca 4 żywiołów”

które odbędzie się

25 kwietnia 2016 r. o godz. 16:00

 w biurze Stowarzyszenia Dolina Karpia, Rynek 2 w Zatorze

 

Program spotkania

  • Informacja Stowarzyszenia „Dolina Karpia” nt. możliwości finansowania przetwórstwa
    w ramach realizacji LSR ze środków PROW 2014 – 2020;
  • Sprzedaż i dystrybucja produktów lokalnych - szanse i bariery;
  • „Inkubator Kuchenny w Stryszowie- szansą na rozwój produktów lokalnych oraz  promocję regionu G4Ż;

Celem spotkania jest przedstawienie zasad funkcjonowania Inkubatora Kuchennego w Stryszowie, który będzie pierwszym tego typu obiektem w Polsce. Najważniejszą jego częścią będzie sala wyposażona w urządzenia dużej gastronomii oraz chłodnię, z której korzystać mogą małe firmy przetwórstwa spożywczego oraz rolnicy, dzięki czemu znacznemu obniżeniu ulegną koszty wejścia z produktem na rynek. Lokalni rolnicy i producenci będą mogli skorzystać z pomocy doradczej i technicznej, ale także sanitarno-epidemiologicznej oraz pomocy marketingowej.

Z poważaniem,

 

  Prezes Stowarzyszenia „Dolina Karpia”                        Prezes LGD „Gościniec 4 żywiołów”

               Franciszek Sałaciak                                                                     Renata Bukowska

 

 

 

Spotkanie odbywa się w ramach realizacji projektu „Produkt Lokalny Małopolska- rozwój lokalnej przedsiębiorczości
i przetwórstwa w oparciu o partnerską inicjatywę edukacji ekonomicznej  mieszkańców
oraz regionalny system marketingu produktów z Małopolski”

Ogłoszenia