Stowarzyszenie „Gościniec 4 Żywiołów” oraz Stowarzyszenie Dolina Karpia serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych współpracą rolników, agroturystów, mikro przedsiębiorców oraz wszystkie osoby, które chciałyby rozpocząć lub rozwinąć uprawy owoców, jarzyn oraz ich przetwórstwo na bezpłatne spotkanie informacyjne
Z A P R O S Z E N I E
Szanowni Państwo!
Stowarzyszenie „Gościniec 4 Żywiołów” oraz Stowarzyszenie Dolina Karpia serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych współpracą rolników, agroturystów, mikro przedsiębiorców oraz wszystkie osoby, które chciałyby rozpocząć lub rozwinąć uprawy owoców, jarzyn oraz ich przetwórstwo na bezpłatne spotkanie informacyjne
„Produkt lokalny szansą na rozwój przedsiębiorczości lokalnej Gościńca 4 żywiołów”
które odbędzie się
25 kwietnia 2016 r. o godz. 16:00
w biurze Stowarzyszenia Dolina Karpia, Rynek 2 w Zatorze
Program spotkania
Celem spotkania jest przedstawienie zasad funkcjonowania Inkubatora Kuchennego w Stryszowie, który będzie pierwszym tego typu obiektem w Polsce. Najważniejszą jego częścią będzie sala wyposażona w urządzenia dużej gastronomii oraz chłodnię, z której korzystać mogą małe firmy przetwórstwa spożywczego oraz rolnicy, dzięki czemu znacznemu obniżeniu ulegną koszty wejścia z produktem na rynek. Lokalni rolnicy i producenci będą mogli skorzystać z pomocy doradczej i technicznej, ale także sanitarno-epidemiologicznej oraz pomocy marketingowej.
Z poważaniem,
Prezes Stowarzyszenia „Dolina Karpia” Prezes LGD „Gościniec 4 żywiołów”
Franciszek Sałaciak Renata Bukowska
Spotkanie odbywa się w ramach realizacji projektu „Produkt Lokalny Małopolska- rozwój lokalnej przedsiębiorczości
i przetwórstwa w oparciu o partnerską inicjatywę edukacji ekonomicznej mieszkańców
oraz regionalny system marketingu produktów z Małopolski”